Pitajte vašeg BENU farmaceuta

Pročitajte prethodna pitanja i odgovore, možda pronađete odgovarajući savet za sebe. Molimo vas da imate u vidu da ovo nije zamena za ličnu konsultaciju sa lekarom ili farmaceutom.

Postavite pitanje

PROIZVODI ZA MRŠAVLJENJE

Koji preparati su bezbedni za regulisanje telesne mase?

mr ph Milan Marjanović

mr ph Milan Marjanović odgovara/savetuje

Sa dolaskom lepog vremena većina nas razmišlja o dijetama, vežbanju i pripremi za leto i plažu. Svi bi na brz i efikasan način da se reše suvišnih kilograma, ali u toj brzini se prave greške i suvišni kilogrami se brzo vraćaju. Prvo i osnovno – moramo da se rešimo loših navika u ishrani, pojačamo fizičku aktivnost i smanjimo stres, koliko je to moguće u ovo savremeno vreme. Sledeći korak je pravi izbor suplementa. Preparati koje preporučujemo, baziraju svoje dejstvo na tri principa: smanjenju apetita, smanjenju apsorpcije i povećanju sagorevanja masti.

U našim apotekama možete pronaći preparate koji u sebi imaju: kofein – poznat kao supstanca koja za kratko vreme ubrzava metabolizam; zeleni čaj – potpomaže razgradnju ugljenih hidrata i smanjuje nivo šećera u krvi. Od nedavno je popularna i gorka pomorandža – u sebi sadrži jedinjenje koje imitira rad efedrina, i zbog toga je moćan stimulans za mršavljenje u kratkom roku.Prilikom izbora pravog suplementa, potražite i sledeće sastojke: hitozan (šećer koji poboljšava izbacivanje masti), hrom pikolinat (mineral koji smanjuje apetit i pomaže sagorevanje viška kalorija), glukomanan (pruža osećaj sitosti), guar guma (sprečava apsorpciju masti), hudia (suzbija apetit i daje osećaj sitosti) i konjugovana linolna kiselina (utiče na metabolizam proteina i masti i ima antioksidativno dejstvo).