HUMANOST NA DELU

29. BEOGRADSKI MARATON

Ovom prilikom želimo da vas pozovemo da učestvujete na 29. Beogradskom maratonu i da zajedno sa BENU apotekama podržite BELhospice. Brzina i kondicija nisu važni. Samo je važna dobra volja i podrška. Neka ovaj dan bude prilika da se družimo, trčimo, šetamo – šta ko voli!

BEOGRADSKI MARATON je jedan od najvažnijih i najposećenijih sportskih manifestacija u Srbiji. Još davne 1910. godine trka se odvijala na trasi od Obrenovca do Beograda.
Prvi maraton održan je 1988. godine na inicijativu Đoka Vještice, novinara radio-stanice Studio B i atletskog radnika Brane Radovića, brata čuvenog Duška Radovića. Od tada pa do danas tradicija se nastavlja. Ova manifestacija je 28 puta okupljala trkače iz celog sveta. Ove godine na 29. Beogradskom maratonu očekujemo milionitog učesnika.

Beogradski maraton je mesto dobre energije. Svaki trkač ima svoj motiv, a nije mali broj onih koji su istrčali maraton sa željom da budu veći od bolesti sa kojima žive. Oni su dokaz da se pozitivnim stavom i snagom volje sve postiže. To je slika koju šaljemo našim sugrađanima, Evropi i svetu.

Ovogodišnji Beogradski maraton se trči 16. aprila. BENU apoteke će tom prilikom stati rame uz rame sa BELhospice-om, jedinom organizacijom koja već 12 godina pruža besplatno palijativno zbrinjavanje terminalno obolelim onkološkim pacijentima. Usluge koje pruža BELhospice su besplatne, a mi smo kao društveno odgovorna kompanija prepoznali njihove napore da pomognu kako pacijentima tako i njihovim porodicama.

Želja BENU apoteka jeste da se pošalje poruka svim humanim ljudima da daju svoj doprinos ovoj akciji. Neka vaši lični ciljevi 16. aprila budu deo slogana:

Savršen dan. #BudiTu za sledeći korak BELhospice centra – izgradnju prvog stacionarnog hospisa u Srbiji.

PRIJAVITE SE ZA MARATON

Za maraton se možete prijaviti u bilo kojoj BENU apoteci kao i preko online forme putem linka bit.ly/1pH8zRR, a sve potrebne informacije dobićete na vaš e-mail. Dryfit majcu i Goody bag možete preuzeti u nekoj od naših apoteka. Bliže informacije o preuzimanju i lokacijama možete naći na sajtu BELhospice-a,  www.belhospice.org.