HUMANITARNA FONDACIJA NOVI BEOGRAD

JEDNAKA ŠANSA ZA SVE

Humanitarna fondacija Novi Beograd osnovana je u aprilu 2014. godine na inicijativu našeg proslavljenog vaterpoliste i predsednika opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića. Cilj Fondacije je da se pomogne deci, odraslima, udruženjima i ustanovama na teritoriji Republike Srbije kojima je pomoć neophodna.

Za dve godine i četiri meseca svog postojanja Fondacija je registrovala 181 korisnika, među kojima je najviše dece. Trenutno se pomoć prikuplja za 72 dece, 42 odraslih, šest udruženja i osam ustanova, a broj korisnika konstantno raste. Svima njima potrebna je pomoć dobrih i humanih ljudi da bi dobili bitku za svoje zdravlje i život učinili lakšim, ili svojim korisnicima omogućili bolji tretman.

Od početka rada Fondacije prikupljeno je više od 211 miliona dinara, sa više od million i dvesta hiljada pristiglih SMS poruka uz pomoć kojih je na lečenje poslato preko 70 korisnika.

NAČIN RADA FONDACIJE

Način rada Fondacije je jedinstven u Srbiji, jer do sada nije postojala takva praksa koja omogućava da svi korisnici  ̶  u skladu sa motom Fondacije „Jednaka šansa za sve” ̶  na jednostavan način dođu do  potrebnih sredstava, a sa druge strane oni koji daju pomoć u svakom trenutku da znaju kako teče akcija i koliko je novca sakupljeno. To je omogućeno zahvaljujući sajtu www.budihuman.rs na kome svi oni koji potraže pomoć dobijaju svoju stranu, podračun i broj na jedinstvenom zajedničkom SMS broju 3030.

Novac sa računa Fondacije uplaćuje se direktno ustanovama, tj. ne ide na ruke pojedincima.

Na sajtu se svaki dan objavljuju podaci koliko je novca prikupljeno za svakog ko se obratio za pomoć. Kada se sakupi sav potreban novac, on se prebacuje na račun ustanove ili kompanije za ostvarivanje cilja – sakupljanje sredstava (za lečenje, nabavku medicinskih pomagala i sl.).

KAKO SE POSTAJE KORISNIK FONDACIJE

Korisnik Fondacije postaje se veoma jednostavno. Potrebno je da se popuni zahtev i donese potrebna dokumentacija. Nakon provere da li budući korisnik ispunjava uslove, potpisuje se ugovor i od tog trenutka počinje sakupljanje sredstava.

POSTOJI VIŠE NAČINA DA SE KORISNIKU POMOGNE:

Slanjem SMS poruke na humanitarni broj 3030:

Može se poslati SMS s odgovarajućim brojem za bilo kog korisnika na broj 3030. Vrednost poruke je 100 dinara.

Uplatom na dinarski račun:

Svaki korisnik ima posebni dinarski račun na koji se može uplatiti novac.

Uplatom na devizni račun:

Svaki korisnik ima posebni devizni račun na koji se može uplatiti novac.

Uplatom preko interneta:

Uplata korisniku preko interneta vrši se platnim karticama preko servisa banke „Intesa”.

Novac se može uplatiti platnim karticama „maestro”, „viza” i „master kard”.

Svi operateri VIP, Telenor i MTS su se odrekli svoje zarade, a dinarski i devizni računi su otvoreni kod banke „Intesa”.

O svakom našem korisniku, kao i o načinu na koji Fondacija funkcioniše možete se informisati na sajtu www.budihuman.rs. Pomozimo onima kojima je naša pomoć najpotrebnija. Budimo humani!