JOGA DAN

POKLON NAŠIM SUGRAĐANIMA

27.05. u Centar za kulturu i sport „Šumice“ održan je prvi joga dan u organizaciju ZU Apoteka BENU.

Uvodna tema događaja bilo je predavanje vezano za štitastu žlezdu o čemu su govorili lekari Kliničkog centra Srbije doc. Dr Biljana Nedeljković Beleslin I klinički asistent  Dr Mirjana Stojković. Doktorke su istakle da je otkrivanje zamaskiranih simptoma poremećaja u radu štitaste žlezde ključno da se problem, ukoliko postoji, otkrije na vreme kako bi se obezbedila adekvatna terapija. Simptomi, kao što su zamor, malaksalost, depresija u slučaju nedovoljno aktivne štitaste žlezde ili nervoza, prevelika emotivnost, gubitak težine i problemi sa spavanjem u slučaju hiperaktivnosti, mogu se lako shvatiti kao posledica neke druge bolesti. Zato je bitna kampanja podizanja svesti u javnosti. Zato BENU apoteke podržavaju sve inicijative ovakvog tipa.

U 160 apoteka, koliko ovaj apotekarski lanac trenutno broji, BENU farmaceuti se bave zdravljem naših sugrađana, komšija ili slučajnih prolaznika. Svesni da zdravlje na žalost nije uvek na prvom mestu bio je motiv za organizaciju ovakvog jednog događaja. Duboko svesni koliko je preventiva važna želeli su da svojim sugrađanima daju mogućnost da probaju ovakav vid rekreacije. Istaknuto je da je preventiva najvažnija i da se zdravljem ne treba baviti tek kada je problem već tu.

Joga može da bude jedan od načina. Pogotovo što njen vežbački deo ne poznaje granice i ograničenja u godinama ili fizičkoj spremnosti. Samo je potrebno strpljenje i upornost, dobro vođeni časovi od strane sertifikovanih instruktora, da bi efekti bili pozitivni a poboljšanje zdravstvenog stanja dugoročno. Zato je sve češće preporučuju lekari. I u preventivne i u terapijske svrhe.

ZU Apoteka BENU se zahvaljuje kompanijama MERCK i VICHY koje su pomogle organizaciju ovog dana punog pozitivne energije. Svaki od učesnika je nagrađen prikladnim poklonom. Svi zainteresovani su mogli da popričaju sa saradnicima VICHY kompanije i posavetuju se o pravilnoj nezi kože kao i da porazgovaraju sa doktorkama koji su bile otvorene za sva pitanja vezana za štitastu žlezdu.

Velika zahvalnost i gospodinu Draganu Lončaru i Vidya joga školi i njegovim instruktorima joge koji su svojom posvećenošću uspeli da sve učesnike provedu kroz jedan kvalitetan čas jogijskih vežbi.