FONDACIJA PODRŽI ŽIVOT

SVAKA POMOĆ JE BITNA

Osnovni cilj Fondacije „Podrži život” je podrška oboleloj deci i njihovim porodicama u lečenju, medicinskom zbrinjavanju i oporavku, promovisanju i unapređenju sistema dečje zdravstvene zaštite u Srbiji. U martu Fondacija će proslaviti treći rođendan, a najveći uspeh je više od pedesetoro dece kojoj je, uz pomoć građana, za ovo vreme pomogla.

Ono na čemu Fondacija insistira jeste transparentnost, koja se ogleda kroz spisak dece kojoj je pomogla i spisak donatora koji su pomogli rad Fondacije. Svaka molba koja dospe u Fondaciju prolazi kroz određene filtere kontrole, i to: lekarsku komisiju, koju čine tri vrsna pedijatra, i Upravni odbor sastavljen od eminentnih ličnosti: Sergej Trifunović, Svetislav Basara, Radoslav Božović, Dragan Jaćimović i Žarko Paspalj.

Lekarska komisija obavlja reviziju i kontrolu svake molbe koja pristigne tako što kontroliše lekarsku dokumentaciju deteta, utvrđuje stepen oboljenja, pravi listu prioriteta i određuje kom detetu je pomoć najpotrebnija. Svoj predlog u formi odluke dostavlja Upravnom odboru na konačno odlučivanje. UO nakon toga odlučuje o pokretanju humanitarnih akcija za konkretnu decu, kroz koje prikuplja sredstava putem humanitarnog SMS broja 5757, uplatama na tekuće račune (dinarski i devizni), organizovanjem humanitarnih akcija i manifestacija.

Fondacija tokom trajanja akcija o svemu informiše građane putem sajta www.podrzizivot.com, kao i na društvenim mrežama. Kada se prikupe potrebna sredstva, Fondacija ih prosleđuje klinikama i drugim ustanovama u kojima će se deca lečiti. Time se izbegava svaki vid zloupotrebe, jer sredstva ne dobijaju porodice, već medicinske ustanove.

Trenutno je aktuelna akcija koja je pokrenuta za trinaestogodišnju Anđelu Janković, koja se u drugoj godini života suočila sa bolešću od koje strepimo svi: tumor na mozgu. U oktobru 2012. godine operisana je u Turskoj, ali borba se nastavlja i Anđela opet bije bitku s ovom opakom bolešću, jer se njen neprijatelj vratio i preti da joj ponovo ugrozi život.

Još samo malo vremena je ostalo jer Anđela mora ponovo da se uhvati u koštac s bolešću i ponovo smo joj svi mi potrebni da i ovaj put pobedi, ali sada, nadamo se, zauvek. Anđeli predstoji operacija tumora na mozgu, od kojeg ova devojčica može i da oslepi. Cena operacije je 24.000 evra.

Pomozimo Anđeli Janković slanjem SMS-a na 5757 (100 dinara) ili uplatama na naš dinarski 205-999-98 ili devizni račun 0070800039876 otvoren kod Komercijalne banke.