Korpa

Korpa je prazna. Ubacite proizvode koji su Vam potrebni.

Pumpice za izmlazavanje Chicco

Mame, ne zaboravite, da biste se brinule o svojoj bebi, prvo morate da se pobrinete za sebe. Iskoristite sve ono što vam može olakšati prve dane i mesece sa najmlađim članom porodice. Pumpice za izmlazavanje su jedna od najkorisnijih stvari u tom periodu. Za više informacija, kliknite ovde.

Pitajte BENU savetnika

Ponedeljak - petak, 09:00 - 17:00


Online

_label_param_filter_active:

Majčinstvo je uzbudljivo putovanje ispunjeno ljubavlju, radošću, ali i izazovima. Jedna od poteškoća s kojima se mnoge mame suočavaju je izmlazavanje mleka. Pumpice za izmlazavanje su tu da olakšaju stvari. 

Zašto su pumpice za izmlazavanje korisne?

Pumpice omogućavaju mamama da izmlazavaju mleko i skladište ga za kasnije, pružajući im slobodu i fleksibilnost u rasporedu hranjenja bebe. Ponekad beba ne sisa dovoljno dugo ili snažno da isprazni dojke. Pumpica za mleko olakšava mami da prikupi i sačuva dobijeno mleko i obezbedi bebi hranljiv obrok onda kad je to potrebno.

Pored ostalog, redovno izmlazavanje može pomoći u stimulaciji proizvodnje mleka, posebno kod mama koje se suočavaju s izazovima u tom pogledu.

Uz mleko prikupljeno pumpicom i ostali članovi porodice mogu da učestvuju u hranjenju bebe, što doprinosi stvaranju dublje veze sa bebom i pomaže mamama da se odmore. Pored toga, beba može da pije majčino mleko i onda kada mama nije fizički prisutna. 

Kako se koriste pumpice za izmlazavanje i kako izabrati onu pravu?

Postoje različite vrste pumpica, a jedna od glavnih podela je na ručne i električne. Bez obzira na to kog je tipa, pravilno postavljanje na dojku ključno je za efikasno i udobno izmlazavanje. Kako bi se izbeglo razmnožavanje bakterija, pumpicu treba sterilizovati nakon svakog korišćenja. 

Ručne (manuelne) pumpice su diskretne i lako prenosive, pa omogućavaju izmlazavanje bilo gde i bilo kada. Zbog malih dimenzija, lako ih je poneti u torbi i koristiti van kuće.

Električne pumpice su efikasne i brze, a posebno korisne za redovno izmlazavanje.

Kako bi se održao konstantan protok mleka, pumpicu treba koristiti u redovnim vremenskim intervalima. Ukoliko beba ne popije celu količinu mleka, treba ga sipati u namenske kese za čuvanje mleka i držati u zamrzivaču, kako bi se očuvala njegova hranljiva vrednost.

Nazad na vrh stranice

Kontakt formular