Vitamini i minerali

Zbog ubrzanog tempa današnjice i sve zahtevnijeg načina života, često moramo da uložimo dodatni napor da sačuvamo zdravlje. Kako bismo imali energiju za obavljanje svakodnevnih aktivnosti i zaštitili svoj organizam od negativnih spoljnih uticaja, okrećemo se izvorima vitamina i minerala, koji održavaju naše psihofizičko zdravlje.

Vitamini su organska jedinjenja prirodno zastupljena u hrani, koja su potrebna za pravilan rast i razvoj, kao i za pravilno funkcionisanje organizma.

Bez obzira na manju zastupljenost u odnosu na druge sastojke hrane (proteine, ugljene hidrate i masti), vitamini su neophodni za očuvanje zdravlja.

U slučaju da postoji nedostatak vitamina u organizmu dolazi do razvoja različitih poremećaja ili bolesti, pa se tako deficit svakog vitamina može povezati sa pojavom specifičih simptoma. Bilo bi najbolje da se svi vitamini i minerali unose kroz ishranu, ali, nažalost, to nije uvek moguće. Zato otkrijte svet BENU vitamina i minerala, koji se nalaze u našim apotekama u kategoriji FOOD SUPPLEMENT.

U obliku tableta potražite:

  • Vitamin B kompleks –  osam esencijalnih B vitamina, koji su neophodni za pravilno funkcionisanje gotovo svakog procesa u organizmu, doprinose održavanju i očuvanju mentalne i fizičke aktivnosti. B vitamini su važni za pravilan metabolizam ugljenih hidrata, proteina i masti, i doprinose energetskom metabolizmu u svim ćelijama.
  • MAGNEZIJUM sa vitaminom B6 – kombinacija koja doprinosi smanjenju umora i poboljšava opšte stanje organizma. Dodatno, pomaže pravilnom funkcionisanju mišića i nervnog sistema.
  • VITAMIN C sa cinkom obezbeđuje 300 % potreba vitamina C i 100 % potreba cinka u odnosu na preporučeni dnevni unos (prema EU). Vitamin C i cink pomažu funkcionisanje imunog sistema. Dodatno, vitamin C doprinosi formiranju kolagena i funkcionisanju nervnog sistema. Cink pomaže u očuvanju zdravlja kostiju, kose, noktiju i kože.
  • KOENZIM Q10 sa vitaminom E – Koenzim Q10 je esencijalna supstanca koja je važna za zaštitu ćelija i proizvodnju energije u organizmu. Vitamin E doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa tako što vezuje slobodne radikale i pomaže u očuvanju zdravlja i vitalnosti.

Za one koji više vole osvežavajuće vataminsko-mineralne napitke, tu su BENU efervescentne (šumeće) tablete:

  • VITAMIN C sa ukusom narandže obezbeđuje 300 % potreba vitamina C u odnosu na preporučeni dnevni unos (prema EU). Vitamin C doprinosi funkciji imunog sistema, formiranju kolagena i očuvanju zdravlja i funkcije kostiju, zuba, hrskavice, desni, kože i krvnih zrnaca.
  • MULTIVITAMINI sa ukusom tropskog voća, formulisani su tako da obezbede sve esencijalne vitamine koji su neophodni kao deo balansiranog i zdravog načina života. Vitamini kao što su B6, B12 i folna kiselna doprinose smanjenju umora i zamaranja. Niacin, pantotenska kiselina, vitamin B1 i B2 pomažu energetski metabolizam i funkciju nervnog sistema. Vitamin C pomaže imunom sistemu. Uz pomoć vitamina E, ćelije se mogu zaštititi od oksidativnog stresa. Biotin doprinosi očuvanju kose i kože.
  • KALCIJUM  sa ukusom limuna u samo dve tablete obezbeđuje 100 % potreba kalcijuma, u odnosu na preporučeni dnevni unos (prema EU). Kalcijum je osnovni element koji izgrađuje kosti. Dodatno, doprinosi normalnoj mišićnoj funkciji i ima bitnu ulogu u očuvanju zdravlja zuba.
  • MAGNEZIJUM sa ukusom ribizle u samo dve tablete obezbeđuje 100 % potreba magnezijuma u odnosu na preporučeni dnevni unos (prema EU). Magnezijum potpomaže mišićnoj funkciji i funkciji nervnog sistema, a takođe doprinosi i normalnom energetskom metabolizmu i smanjuje umor.

Istaknuti proizvodi u vezi sa temom