Besplatna dostava za sve porudžbine
Korpa

Korpa je prazna. Ubacite proizvode koji su Vam potrebni.

Paket za imunitet: COVID-19

Ako neke vitamine i minerale ne unosite u dovoljnoj meri putem ishrane, bolji imunitet možete obezbediti i korišćenjem prirodnih preparata koji ih sadrže. Većina se može naći u različitim oblicima, pa ako vam uzimanje tablete ili kapsule predstavlja problem, opredelite se za sirup ili šumeće tablete. Na raspolaganju je veliki broj proizvoda namenjenih različitim starosnim grupama.

Vitamin C

Ovaj vitamin godinama je jedan od glavnih faktora u jačanju imunog sistemu. Vitamin C je od vitalnog značaja za zdravlje leukocita, belih krvnih zrnaca koja pomažu u borbi protiv infekcija, što je posebno važno tokom pandemije. Hrana bogata vitaminom C uključuje pomorandže, grejp, jagode, paradajz, papriku i brusnicu. Ukoliko je potrebno, optimalna količina vitamina C može se postići suplementacijom.

Vitamin D

Najčešće vitamin D unosimo putem sunčevih zraka, ali tokom pandemije i zime, uzimanje dodataka ishrani je dobra ideja. Studije su pokazale da su niski nivoi vitamina D povezani sa većim rizikom od razvoja respiratornih infekcija kod odraslih i dece. Pojedine studije pokazuju da su ljudi sa nedostatkom vitamina D u većem riziku da se zaraze virusom COVID-19. Odraslima se preporučuje uzimanje dodatka vitamina D3 od 1000 međunarodnih jedinica (IU) jednom ili dva puta dnevno, tokom obroka ili na kraju glavnog masnog obroka. Unos vitamina D može se povećati konzumacijom ribe i druge hrane koja ga sadrži. 

Cink

Cink je označen kao mikroelement budućnosti jer je presudan za normalan razvoj i funkcionisanje ćelija koje posreduju u funkcionisanju imunog sistema. Studije su pokazale da povećane koncentracije cinka mogu da inhibiraju replikaciju virusa poput poliovirusa i SARS-koronavirusa. Preporuka je da se uzima do 40 mg cinka dnevno.

Probiotici 

Probiotici mogu pružiti nove pristupe u prevenciji i lečenju bolesti. Pored ostalog, pomažu u varenju hrane, borbi protiv štetnih bakterija i regulaciji imunog sistema. Ukoliko se poremeti ravnoteža crevnog sistema, dolazi do dijareje i drugih zdravstvenih problema. Neke studije sugerišu da redovno uzimanje određenih probiotskih kultura može smanjiti broj prehlada koje imate tokom godine.

Multivitaminski dodaci

Preparati koji sadrže kombinaciju vitamina, minerala, oligoelemenata i biljnih ekstrakata sadrže različlite nutrijente neophodne za normalno funkcionisanje organizma, pa predstavljaju sjajno rešenje za bolji imunitet.

O tome šta još, osim vitamina i minerala, utiče na imunitet, pročitajte ovde.

Pitajte BENU savetnika

Ponedeljak - petak, 09:00 - 17:00


Kontakt formular