Korpa

Korpa je prazna. Ubacite proizvode koji su Vam potrebni.

Vitamini za kosti i zglobove SERRAPEPTASE

Pitajte BENU savetnika

Ponedeljak - petak, 09:00 - 17:00


_label_param_filter_active:

Dodaj u omiljene proizvode.

Nedostupno

613,00 RSD

Bolovi u zglobovima mogu imati različite uzroke. Najčešće su to akutne upalne bolesti, prekomerna težina, osteoartritis, giht, nedostatak vitamina i minerala, a ponekad prekomerna fizička aktivnost na poslu ili u sportu.

Propadanje zglobova obično je rezultat kompleksne kombinacije genetskih, fizičkih, metaboličkih i drugih faktora.

Vitamini za kosti i zglobove

Vitamini i minerali igraju ključnu ulogu u održavanju zdravlja kostiju i zglobova. 

  • Kalcijum je osnovni mineral potreban za izgradnju kostiju i zuba. Dovoljan unos kalcijuma kroz ishranu ili suplementaciju ključan je za održavanje zdravih kostiju i zglobova.
  • Vitamin D pomaže telu da apsorbuje kalcijum, pa nedostatak vitamina D može dovesti do slabljenja kostiju i povećanog rizika od fraktura.
  • Vitamin K igra ulogu u procesu koagulacije krvi, ali takođe je važan za zdravlje kostiju jer pomaže u regulisanju mineralizacije kostiju.
  • Magnezijum pomaže u održavanju jakih kostiju tako što reguliše nivo kalcijuma i vitamina D u organizmu.
  • Vitamin C je važan za stvaranje kolagena, koji je ključan za održavanje zdravih zglobova, hrskavice i kostiju.
  • Vitamin A igra ulogu u procesima rasta i razvoja kostiju, kao i očuvanju zdrave hrskavice.

Osim ovih, i drugi nutrijenti poput cinka, bakra i selena takođe mogu doprineti zdravlju kostiju i zglobova.

Treba svakodnevno unositi dovoljno ovih nutrijenata putem uravnotežene ishrane, a u nekim slučajevima može biti korisna i suplementacija, posebno kod osoba koje imaju nedostatak određenih vitamina i minerala.

Koji su najbolji vitamini za kosti i zglobove?

Individualne potrebe za vitaminima i mineralima su različite, tako da jedan preparat možda neće podjednako odgovarati svima. Postoje različiti brendovi na tržištu, pa možete pronaći onaj koji odgovara vašim potrebama.

Mnogi multivitamini sadrže optimalne količine vitamina i minerala potrebnih za opšte zdravlje, uključujući one važne za kosti i zglobove. Pored toga, postoje i specifični dodaci koji ciljaju zdravlje zglobova, uključujući sastojke poput glukozamina, hondroitina i MSM-a. 

Pre uzimanja bilo kakvih suplemenata, najbolje je posavetovati se sa lekarom.

Jointace COLLAGEN 

Jointace COLLAGEN sadrži efikasnu kombinaciju vitamina i minerala koji su neophodni za pravilno formiranje kolagena i vezivnog tkiva, kao i normalnu funkciju hrskavice. Povećava pokretljivost zglobova i poboljšava funkciju zglobne hrskavice i izgradnju vezivnog tkiva i mišića.

Forticolinn

Forticolinn predstavlja inovaciju za zdrave i čvrste kosti. Sadrži specifične bioaktivne kolagene peptide i kalcijum-laktat optimizovan za lečenje osteopenije i osteoporoze. Peptidi su nastali iz posebnog, visoko kontrolisanog procesa hidrolize kolagena tipa I. Više podataka o kolagenu – gde se nalazi, zašto je važan i kako sprečiti njegov gubitak, pročitajte u tekstu Sve o kolagenu.

Artriflex

Artriflex je namenjen sportistima, osobama koje se bave teškim fizičkim radom, kao i osobama sa povećanom telesnom masom jer tada su zglobovi izloženi većem pritisku. Bolovi u zglobovima, osteoartritis, reumatoidni artritis, išijas, lumbago i giht su stanja u kojima je indikovan Artriflex.

Geladrink forte

Ako su bolovi u zglobovima redovna pojava, trebalo bi da uzimate proizvode za regeneraciju zglobne hrskavice, preko potrebni kolagen, kalcijum i vitamine. Za nadoknadu kolagena, posebno je efikasan Geladrink forte prašak.

Kreme za zglobove

Cartigel

Ako ste precenili sopstvenu fizičku snagu, pa vas bole zglobovi i mišići, bolno područje možete lokalno tretirati proizvodima kao što je Cartigel.

Vitamini i minerali za kosti i zglobove dostupni su na BENU shopu.

Nazad na vrh stranice

Kontakt formular