Budite zdravi ove jeseni – ojačajte imunitet uz naše savete

BUDITE ZDRAVI OVE JESENI – OJAČAJTE IMUNITET UZ NAŠE SAVETE

Bolji imunitet je nešto čemu svi teže. Ako i vi prve jesenje dane provodite zapušenog nosa i sa neprijatnim bolom u grlu, vreme je da nešto promenite. Čak i male, svakodnevne navike, mogu značajno uticati na vaše zdravlje. Pripremite se na vreme i učinite sve kako biste sprečili prehlade i druge infekcije karakteristične za ovo doba godine. Sledite nekoliko jednostavnih koraka koji vas vode ka jačem organizmu.

  • BLOG Brinemo o vama
  • Zdravlje
  • Imunitet

Pokrenite se

Jutarnja izmaglica, vetar i kiša sigurno nisu omiljeni prizor koji poželite da vidite kad se spremate za posao. Po povratku kući čekaju vas brojne obaveze koje vam oduzimaju dragoceno vreme? Nemate snage ni volje za odlazak do teretane ili fitnes centra i jedino što želite je da što pre legnete? Odolite iskušenju i pronađite tridesetak minuta dnevno za neku laganu fizičku aktivnost. Za početak, dovoljna je šetnja ili odlazak do prodavnice u koju ste ranije išli kolima. Iz meseca u mesec, vaša kondicija će se povećavati, pa ćete biti u prilici da šetnju zamenite brzim hodanjem ili trčanjem. 

Ne zaboravite da se tokom vežbanja pojačano luče hormoni serotonin, endorfin i dopamin. Mišićima, nervnom sistemu i celom organizmu prijaće kretanje, vežbe snage i kardio aktivnosti. Ubrzavanje cirkulacije znači i da će sve ćelije dobijati veću količinu kiseonika, što utiče ne samo na vaše zdravlje, već i na izgled.

Umerena fizička aktivnost ima blagotvoran efekat i na psihu i na telo, a to se indirektno odražava i na sposobnost tela da izađe na kraj sa infekcijama.

imunitet-zena

Za bolji imunitet, povedite računa o ishrani

Sve što pojedete i popijete utiče na vaše organe. Dobro izbalansirana ishrana koja se pretežno zasniva na unosu svežeg voća i povrća pomoći će vam da se osećate bolje. Smuti od sezonskih voćki možete poneti u kancelariju ili konzumirati kao popodnevnu užinu. Dobar izbor su i orašasti plodovi koji obiluju mikronutrijentima neophodnim za pravilno funkcionisanje organizma. Mešavina badema, lešnika i oraha će vas zasititi i obezbediti energiju potrebnu za naporan dan. Izbegavajte duvan, gazirana pića i alkohol jer mogu dodatno opteretiti telo i dovesti do dehidratacije.

multivitamin

Obezbedite optimalan unos vitamina i minerala

Ako neke vitamine i minerale ne unosite u dovoljnoj meri putem ishrane, bolji imunitet možete obezbediti i korišćenjem prirodnih preparata koji ih sadrže. Većina se može naći u različitim oblicima, pa ako vam uzimanje tablete ili kapsule predstavlja problem, opredelite se za sirup ili šumeće tablete. Na raspolaganju je veliki broj proizvoda namenjenih različitim starosnim grupama.

Multivitaminski kompleksi su tu kao podrška ljudima izloženim intenzivnim naporima, pacijentima koji se oporavljaju nakon duže, iscrpljujuće bolesti, kao i sportistima. Mogu se koristiti i preventivno, u svrhu osnaživanja organizma i jačanja imuniteta.

Orthomol Immun pruža idealnu podršku imunom sistemu i pomaže u prevenciji respiratornih infekcija u sezoni viremija. Pogodan je za starije osobe, kao i ljude koji su izloženi stresnim situacijama. Posebno se preporučuje osobama koje su u stalnom kontaktu sa velikim brojem ljudi, kod akutnih i hroničnih infekcija (prehlade, grip, pneumonije, HPV infekcije) i hroničnih oboljenja (astma, alergijski rinitis, hronična opstruktivna bolest pluća). Orthomol immun se može primenjivati i posle hemioterapije i zračenja, kao i pre i posle hirurških intervencija.

Kada je u pitanju jačanje imuniteta kod dece, ključno je odabrati proizvod strogo kontrolisanog porekla i sastava. Optimalne doze vitamina i minerala pomoći će mališanima da i nakon boravka u kolektivu ostanu zdravi. Immuno sirup ima snažno antioksidativno dejstvo, prijatnog je ukusa i jača prirodnu otpornost organizma, pa ga treba koristiti u periodima učestalih respiratornih infekcija.

Ukoliko niste sigurni koji proizvod za imunitet najbolje odgovara vašim i potrebama vaše porodice, posetite neku od BENU apoteka. Naši farmaceuti odgovoriće vam u najkraćem mogućem roku i pomoći u odabiru proizvoda za bolji imunitet.

 

Preporučeni proizvodi

Preporučeni proizvodi

Orthomol Immun granule 30 doza

6 254,00 RSD

Orthomol Immun granule 15 doza

3 522,00 RSD

Immuno sirup 200 ml

Nedostupno

850,00 RSD


Ocene/Recenzije

Ocene/Recenzije

Budite prvi koji će napisati recenziju/komentar za ovaj članak.

Napišite novu recenziju

Ocenite članak

1-5

1 2 3 4 5
*Operator zadržava pravo da ukloni neprimerene komentare