Korpa

Korpa je prazna. Ubacite proizvode koji su Vam potrebni.

Flašice za bebe Avent

Kada je reč o priboru za hranjenje najmlađih, flašice za bebe zauzimaju centralno mesto.  Za više informacija, kliknite ovde.

Pitajte BENU savetnika

Ponedeljak - petak, 09:00 - 17:00


Online

_label_param_filter_active:

Bez obzira na to da li se radi o majčinom mleku, mlečnoj formuli ili nekoj drugoj tečnosti, uz odgovarajuću flašicu hranjenje mališana je brzo i jednostavno.

Kako odabrati flašicu za bebu?

Pri izboru flašice za bebe, treba imati u vidu materijal, veličinu, oblik cucle i dodatne karakteristike.

  • Materijal: važno je da flašice budu napravljene od materijala bez bisfenola A (BPA), koji je povezan sa određenim zdravstvenim problemima. Najčešće se flašice prave od stakla ili plastike. 
  • Veličina: veličina flašice treba da bude prilagođena bebinom uzrastu. Flašice od 60 do 90 ml su pogodne za novorođenčad, dok bebama starim od 3 do 6 meseci odgovaraju one od 120 do 150 ml. Za mališane uzrasta 6-12 meseci, prikladne su flašice od 180 do 240 ml, a za decu stariju od godinu dana one od 300 ili više mililitara.
  • Oblik cucle: postoje različiti oblici cucli, a neke od njih dizajnirane su tako da smanje gutanje vazduha tokom ispijanja tečnosti. Cucle se uglavnom prave od kaučuka ili silikona. 
  • Dodatne karakteristike: neke flašice imaju dodatne karakteristike, kao što je antikolik ventil, sistem protiv prosipanja, slamčicu itd. Antikolik ventil pomaže u smanjenju količine vazduha koji beba guta prilikom hranjenja, što pomaže u sprečavanju grčeva.

Da bi mogle da se sterilišu, flašice treba da budu otporne na toplotu. Kako bi se izbegao razvoj bakterija, treba ih temeljno očistiti i sterilisati nakon svakog korišćenja. 

Nazad na vrh stranice

Kontakt formular