Korpa

Korpa je prazna. Ubacite proizvode koji su Vam potrebni.

Hrana za bebe i decu

Pitajte BENU savetnika

Ponedeljak - petak, 09:00 - 17:00


Majčino mleko je nesumnjivo najbolja hrana za novorođenče i bebu, ali postoje situacije kada majke iz različitih razloga ne mogu da doje. Tada se preporučuje korišćenje adaptiranog mleka koje je formulisano tako da obezbedi sastojke potrebne za pravilan rast i razvoj mališana.

Ishrana dece

Kako beba raste, tako rastu i njeni nutritivni zahtevi. Kada beba poraste toliko da samo mleko ne zadovoljava njene povećane potrebe za energijom i hranljivim materijama, vreme je za prvu kašicu. Mlečna kaša je dobar način da se dete lagano i bez nepotrebnog stresa uvede u novi svet ukusa i tekstura. S jedne strane, mlečna kašica ima dobro poznat ukus mleka, sa druge, ima novu, nepoznatu teksturu, a pored mleka sadrži i nove sastojke. Beba će je prihvatiti radije nego neku drugu hranu sa kojom se do tad nije susrela.

Mlečna kaša može se napraviti mešanjem majčinog mleka i kuvanih žitarica, a na raspolaganju su i gotove kašice za bebe i decu koje se lako pripremaju. Dodavanjem svežeg sezonskog voća ili povrća, mlečnu kašicu lako je pretvoriti u ukusan i zdrav obrok koji obiluje važnim nutrijentima. 

Ishrana beba ne mora biti komplikovana! Mlečne kašice sa jednom ili više žitarica, kao i njihovu kombinaciju sa bananom, jabukom, borovnicama i drugim voćem pronaći ćete na benu.rs

Poznati brendovi dečije hrane:

Aptamil

Bebelac

Humana

Novalac

Hipp

Milupa

Modilac

Nazad na vrh stranice

Kontakt formular