Besplatna dostava za sve porudžbine
Korpa

Korpa je prazna. Ubacite proizvode koji su Vam potrebni.

Na stanju Rezerviši sa stanja 262 apoteka

Cena za online kupovinu/rezervaciju

580,00 RSD

kom

Jomelop G 50 g

Opis proizvoda

Melem za opekotine Jomelop G je specijalno formulisana mast, za spoljašnju upotrebu, čiju aktivnu komponentu čine etarska ulja i ekstrakti lekovitog bilja standardizovanog kvaliteta. Veoma izraženo protivupalno, antimikrobno i analgetičko dejstvo preparata upotpunjeno je upotrebom nerafinisanog pčelinjeg voska i maslinovog ulja u formulaciji njegove podloge. Ovaj melem je namenjen za zaceljivanje rana na koži lica i tela, nastalih dejstvom raznih agenasa (vatre, hemikalije, fizička dejstva i dr.). Primenjuje se kod opekotina drugog i trećeg stepena tj. kod povreda, gde je koža pokrivena plikovima ili je uništena i kod rana različitog porekla.

Doziranje i način primene

Lice koje ukazuje pomoć mora prethodno da izvrši dobro pranje ruku. Po izvršenom pranju, vodu sa ruku pokupiti sterilnom gazom i izvršiti dezinfekciju upotrebom razblaženog alkohola (70% etanol). Površinu oko rane u širini od oko 5 cm očistiti gazom natopljenom razblaženim alkoholom. Ranu isprati 3% rastvorom hidrogena a kod težih slučajeva (gde je skinuta koža) i sterilnim fiziološkim rastvorom. Ukoliko na opečenoj koži ima plikova, treba ih sterilnom iglom probušiti i iz njih nežnim pritiskom istisnuti likvor (tečnost) i ponovo izbrisati razblaženim alkoholom. Na četvorostruku sterilnu gazu, nešto veću od veličine rane, sterilnom špatulom (nožem) naneti sloj melema debljine od oko 12 mm. Ovako pripremljenu gazu staviti na ranu, tako da je sloj melema svom širinom u direktnom dodiru sa njom. Da bi gaza ostala u prisnom kontaktu sa ranom, treba je bez zatezanja previti zavojem ili pričvrstiti flasterom, dakle onako kako je komfornije. Po stavljanju melema na ranu, bol počinje da se gubi, da bi za relativno kratko vreme sasvim nestao. Posle svakih 24 časa ceo postupak ponoviti novom sterilnom gazom. Zarastanje rana se sužava i premaz melema ograničavati samo na nezarasli deo rane.

Sastav

Jomelop G predstavlja dispergovan ekstrakt lekovitog bilja iz poslednje berbe u polučvrstoj masnoj podlozi pčelinjeg voska i maslinovog ulja.

Dodatne informacije

Proizvođač: Menta Padej
Brend: Jomelop
Karakteristike: Jomelop G melem brzo smanjuje bol i neprijatan osećaj kada se primeni na opečeno mesto, a svojim blagotvornim dejstvom biljnih ekstrakata omogućava brže zaceljivanje opekotine i regeneraciju kože.
Osobine artikla: Antiinflamatorno i antimikrobno dejstvo
Osobine artikla: Ublažava bol

Recenzije Jomelop G 50 g

Budite prvi koji će napisati recenziju/komentar za ovaj proizvod.

Napišite novu recenziju

1-5

1 2 3 4 5
*Operator zadržava pravo da ukloni neprimerene komentare

Pitajte BENU savetnika

Ponedeljak - petak, 09:00 - 17:00


Pronađite najbližu BENU apoteku

445 apoteke
širom Srbije

Kontakt formular