Besplatna dostava za sve porudžbine
Korpa

Korpa je prazna. Ubacite proizvode koji su Vam potrebni.

Na stanju Rezerviši sa stanja 439 apoteka

Cena za online kupovinu/rezervaciju

745,00 RSD

kom

K2D3 20 kapsula

Opis proizvoda

K2D3 kapsule predstavlja optimalnu kombinaciju nutrijenata za pravilnu mineralizaciju kostiju i očuvanje integriteta koštanog sistema koja istovremeno štiti zglobove od štetnih efekata kalcijuma. Vitamin K2 aktivira dva proteina važna za usmeravanje kalcijuma. Aktivacija osteokalcina, proteina odgovornog za ugradnju kalcijuma u kost, vitamin K2 dovodi do povećanja gustine kostiju i otpornosti na prelome. Drugi protein koji se aktivira pod uticajem vitamina K2 je matriksni GLA- protein (MGP) protein koji sprečava stvaranje naslaga kalcijuma u mekim tkivima kao što su zglobovi, bubrezi, dojka, krvni sudovi itd. Na taj način vitam K2 odovdi kalcijum iz zglobova i sprečava stvaranja štetnih kalcifikata u njima. Najvažnija funkcija vitamina D3 u organizmu je kontrola resorpcije kalcijuma iz hrane u crevima. Da bi telo zatim bilo u stanju da pravilno iskoristi ovaj kalcijum neophodan je vitamin K2. U nedostatku vitamina K2, kalcijum se taloži u mekim tkivima i dovodi do dugoročno opasne kalcifikacije zglobova i različitih organa. Zato je uz vitamin D3 uvek neophodno uzimati I vitamin K2.

Doziranje i način primene

Odrasli koriste jednu do dve kapsule preparata K2D3 jednom dnevno uz obrok. Oprez kod osoba na antikoagulantnoj terapiji (obavezna konsultacija sa Vašim lekarom). K2D3 ne smeju da koriste trudnice, dojilje, deca mladja od 18 godina.

Sastav

Vitamin K2 je u obliku MK-7 superiorne forme vitamina K2 sa najvećom biološkom raspoloživošću i najdužim dejstvom. Preparat K2D3 je izrađen u skladu sa pravilima GMP bez glutena i u biljnoj kapsuli.

Dodatne informacije

Proizvođač: Abela Pharm
Brend: K2D2
Karakteristike: Redovna primena preparata K2D3 pomaže u sprečavanju osteoporoze i odličan je kao dodatak lekovima za osteoporozu. K2D3 čini kosti jače i otporne na prelome.
Osobine artikla: Očuvanje integriteta koštanog sistema
Osobine artikla: Štiti zglobove od štetnih efekata kalcijuma

Recenzije K2D3 20 kapsula

Budite prvi koji će napisati recenziju/komentar za ovaj proizvod.

Napišite novu recenziju

1-5

1 2 3 4 5
*Operator zadržava pravo da ukloni neprimerene komentare

Pitajte BENU savetnika

Ponedeljak - petak, 09:00 - 17:00


Pronađite najbližu BENU apoteku

445 apoteke
širom Srbije

Kontakt formular