Besplatna dostava za sve porudžbine
Korpa

Korpa je prazna. Ubacite proizvode koji su Vam potrebni.

Minerali-Magnezijum Stop Grc

Magnezijum je jedan od najvažnijih minerala i ima veliki uticaj na fizičko i mentalno zdravlje ljudi. Optimalan unos postiže se uravnoteženom ishranom, a kada to nije moguće, na raspolaganju su odabrani dijetetski suplementi. Za više informacija, kliknite ovde.

Pitajte BENU savetnika

Ponedeljak - petak, 09:00 - 17:00


Online

_label_param_filter_active:

Stop grč 50 film tableta

Dodaj u omiljene proizvode.

Nedostupno

687,00 RSD

Magnezijum je važan za mišiće i mozak

Magnezijum je neizostavan deo svake ćelije ljudskog tela. Uključen je u mnoge procese, uključujući i one metaboličke. Odgovoran je za kontrakcije svih mišića, obezbeđuje razmenu informacija između nervnih ćelija, prisutan je u sintezi proteina i nukleinskih kiselina. Pored toga, magnezijum je sastavni deo više od 300 enzima.

Kako magnezijum pomaže telu?

Magnezijum pomaže u smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnom metabolizmu energije, uključujući sintezu proteina. Ovaj mineral doprinosi normalnom funkcionisanju mišića i nervnog sistema i pomaže u normalnoj mentalnoj aktivnosti. Značajan je i za održavanje normalnog stanja kostiju i zuba.

Nedostatak magnezijuma 

Nedostatak magnezijuma u ​​telu manifestuje se mnogim zdravstvenim problemima. Ljudi ih često previde jer im se ne čine kao jasni signali određene bolesti. Međutim, ishrana siromašna ovim mineralom može dovesti do hipomagnezije. Magnezijum se nalazi u povrću i mahunarkama (sočivo, grašak, spanać, artičoka), orašastim plodovima (badem, indijski orah), kao i u voću (banane, suve kajsije).

Nivo magnezijuma u organizmu može se povećati i kapsulama, šumećim tabletama i granulama koje ga sadrže u čistom obliku ili u kombinaciji sa vitaminom B6, što ubrzava njegovu apsorpciju. 

 

 

Nazad na vrh stranice

Kontakt formular