Korpa

Korpa je prazna. Ubacite proizvode koji su Vam potrebni.

Probiotici BebiCol®

Probiotici su živi mikroorganizmi koji su ključni za održavanje ravnoteže crevne flore i podrška su opštem zdravlju i imunitetu. Za više informacija, kliknite ovde.

Pitajte BENU savetnika

Ponedeljak - petak, 09:00 - 17:00


_label_param_filter_active:

Šta su probiotici?

Probiotici su bakterije koje su prirodno prisutne u organizmu, posebno u gastrointestinalnom traktu. Neki od najpoznatijih sojeva su Lactobacillus i Bifidobacterium. Ovi mikroorganizmi doprinose održavanju ravnoteže bakterija u crevima.

Pored bakterija, probiotičke osobine ispoljava i gljivica Sacharomyces Boulardii.

Kada se koriste probiotici? 

Probiotike mogu da koriste i oni koji nemaju specifične zdravstvene probleme, a posebnu korist od njih imaće trudnice, starije osobe i deca sklona alergijama. Probiotici se takođe preporučuju:

  • Nakon antibiotske terapije

Pored štetnih, antibiotici mogu da unište i korisne bakterije u crevima. Uzimanje probiotika tokom i nakon antibiotske terapije pomaže u obnavljanju crevne flore. Probiotic Forte doprinosi očuvanju zdravlja i funkcije digestivnog trakta, naročito onda kada preti opasnost da se crevni balans poremeti (akutna dijareja ili dijareja izazvana primenom antibiotika).

  • Za probavne probleme

Probavne smetnje, abdominalni bol, grčevi, gasovi, nadimanje, dijareja i zatvor mogu se ublažiti redovnom konzumacijom probiotika.

  • Za jačanje imunološkog sistema

Zdrava crevna flora je važna za imunitet, a redovno uzimanje probiotika podržava opštu otpornost organizma. Mogu se uzimati i za prevenciju sezonskih respiratornih infekcija kod dece i kod odraslih.

  • Osobama intolerantnim na laktozu

Određene vrste probiotika pomažu u razgradnji laktoze, što je korisno za one s intolerancijom na laktozu.

  • Ženama koje često imaju vaginalne infekcije

Probiotici pomažu u održavanju vaginalne flore, smanjujući rizik od vaginalnih infekcija. 

  • Deci koja su sklona alergijama

Probiotici mogu imati pozitivan uticaj na decu sklonu alergijama iz više razloga, a njihova efikasnost zavisi od vrste probiotičkog soja, doze i individualnih karakteristika deteta. 

  • Pre polaska na putovanje 

Putovanja podrazumevaju promene u ishrani i konzumaciju različite lokalne hrane i pića, što može izazvati disbalans u crevnoj flori. Probiotici pomažu u sprečavanju gastrointestinalnih problema, kao što su proliv ili nadutost. 

Pre uzimanja probiotika, osobe s ozbiljnim zdravstvenim stanjima ili oslabljenim imunitetom treba da se posavetuju sa lekarom.

Probiotici su moćan saveznik za očuvanje zdravlja gastrointestinalnog trakta i podršku opštem imunološkom sistemu. Ukoliko vam je potrebna pomoć u vezi sa odabirom probiotika, posavetujte se sa BENU savetnicima.

 

Nazad na vrh stranice

Kontakt formular