Korpa

Korpa je prazna. Ubacite proizvode koji su Vam potrebni.

Varalice za bebe Canpol

Cucle za bebe su pogodne za umirivanje i pružanje utehe bebama, a uglavnom se koriste od prvih dana života, pa do druge godine.  Za više informacija, kliknite ovde.

Pitajte BENU savetnika

Ponedeljak - petak, 09:00 - 17:00


Online

_label_param_filter_active:

Cucle za bebe - saveznik u umirivanju mališana

Cucle su mali, ali moćan saveznik koji može da ublaži nelagodu i umiri uplakanu bebu. Pravilno odabrana cucla pružiće utehu i sigurnost bebi, a mir i olakšanje roditeljima. 

Bebe imaju prirodan refleks sisanja koji ih umiruje i opušta. Varalica pruža bebi priliku da zadovolji ovaj refleks čak i kada nije vreme za hranjenje, stvarajući osećaj sigurnosti i zadovoljstva. Kada je beba uplašena ili uznemirena, a roditeljski zagrljaj nije dovoljan da je umiri, cucla može biti dobro rešenje. 

Cucla pruža bebi osećaj utehe i sigurnosti, posebno tokom odvajanja od majke ili boravka u nepoznatoj sredini

Bebe instinktivno traže nešto da sisaju, bilo da je to prst, varalica ili nešto treće. Korišćenje varalice sprečava bebu da sisa prst, čime se smanjuje rizik od negativnih efekata sisanja palca na razvoj zuba i vilice. Pored ostalog, cucla može da ublaži bol pri nicanju zubića.

Veličina cucle treba da bude prilagođena bebinom uzrastu. Cucle sa oznakom 0-6 namenjene su bebama starim do 6 meseci, dok u sledeću kategoriju spadaju one koje su predviđene za bebe stare 6-18 meseci. 

Po čemu se cucle razlikuju?

Razlikuju se po obliku i materijalu od kog su napravljene. Mogu biti anatomskog oblika, ortodontske ili klasične, a prave se od različitih materijala, uglavnom silikona, lateksa ili kaučuka. Svaki materijal ima svoje prednosti i nedostatke.

Neki modeli cucli imaju velike ventilacione otvore koji smanjuju gutanje vazduha tokom sisanja i na taj način smanjuju rizik od nastanka grčeva.

Kako bi se sprečilo gušenje i druge potencijalne opasnosti, koristite isključivo cucle koje su prošle odgovarajuća testiranja.

Varalice bez BPA

Bisfenol-A (BPA) je hemikalija koja se koristi u proizvodnji plastike i može biti štetna za zdravlje ljudi, posebno za novorođenčad i malu decu. Kako bi se izbegla izloženost bebe ovoj štetnoj hemikaliji, pri kupovinu flašica i cucli za bebe, uvek treba birati one koje je ne sadrže, sa oznakom BPA free.

Proizvodi bez BPA su važni ne samo za zaštitu bebinog zdravlja, već i za bezbednost hrane, prevenciju alergijskih reakcija i očuvanje okoline. 

Cucle koje svetle u mraku

Ovakve varalice za bebe poznate su i pod nazivom noćne cucle jer imaju svetleće elemente koji ih čine vidljivim kada je prostorija zamračena. 

Glavna prednost noćne cucle je to što je beba može lako videti u mraku. Lakše pronalaženje dude dovodi do umirivanja bebe bez potrebe za paljenjem svetla.

Kako očistiti cuclu?

Da biste sprečili moguće infekcije, redovno perite i sterilizujte cucle. Pre pranja, isperite varalicu pod mlazom mlake vode i uklonite vidljive ostatke hrane ili prljavštine.

Koristite blagi deterdžent koji je bez mirisa i agresivnih hemikalija, kako biste izbegli iritaciju bebine kože ili ostavljanje ukusa i mirisa na varalici.

Operite varalicu u toploj sapunici, koristeći čistu četkicu. Nakon pranja, temeljno isperite cuclu pod mlazom čiste vode. Ostavite je da se osuši na vazduhu, na čistoj površini. 

Cuclu perite barem jednom dnevno, a po potrebi i češće, posebno ako je beba često koristi ili je cucla pala na pod. 

Pored vode i sapunice, za čišćenje cucle može se koristiti i sterilizator. Sterilizacijom se uništavaju bakterije, virusi i gljivice koji su na površini cucle. Sterilizacija je posebno korisna kada se varalica koristi prvi put ili se koristi nakon neke infekcije.

Koliko često treba menjati cuclu?

Većina proizvođača preporučuje zamenu cucli na svakih 3-6 meseci, čak i ako se ne primećuju znaci habanja. Ako primetite da je cucla napukla ili je promenila oblik, odmah je zamenite, bez obzira na to koliko ju je dugo beba koristila.

Nakon što se beba razboli, posebno ako je imala bakterijsku ili virusnu infekciju, preporučuje se zamena varalice kako bi se smanjio rizik od ponovne infekcije.

Kada beba poraste, pređite na varalicu koja odgovara njenom trenutnom uzrastu i potrebama. 

Lančići za cucle

Uz lančić za cuclu, više nećete morati da razmišljate o tome gde se zagubila varalica vaše bebe. Lančić drži varalicu na bebinoj odeći, tako da je uvek pri ruci kada vam zatreba.

Lančići za dude koje imamo u ponudi su pažljivo dizajnirani i bezbedni, izrađeni od izdržljivih materijala koji garantuju dugotrajnost. Jednostavni su za korišćenje - jedan kraj lančića provlači se kroz varalicu, a drugi se kači za bebinu odeću. 

Sve što je potrebno za ishranu, higijenu i negu najmlađih, pronađite na BENU shopu, klikom ovde

 

Nazad na vrh stranice

Kontakt formular