Korpa

Korpa je prazna. Ubacite proizvode koji su Vam potrebni.

Vlažne maramice za bebe i decu, Sebamed za bebe

Vlažne maramice za bebe su višenamenski proizvod idealan za brzo i efikasno čišćenje bebine kože, posebno nakon obroka ili menjanja pelene. Korisne su i za čišćenje igračaka i ostalih predmeta sa kojima je beba u kontaktu.

  Za više informacija, kliknite ovde.

Pitajte BENU savetnika

Ponedeljak - petak, 09:00 - 17:00


_label_param_filter_active:

Koje vlažne maramice odabrati?

Vlažne maramice su praktične za korišćenje jer su odmah spremne za upotrebu i ne zahtevaju dodatnu vodu ili sapun. Postoje različite vrste vlažnih maramica, tako da je lako pronaći one koje odgovaraju konkretnoj potrebi.

Hipoalergene vlažne maramice su namenjene bebama sa osetljivom kožom. One nežno čiste kožu, a formulisane su tako da je smanjen rizik za nastanak iritacija i alergijskih reakcija.

Maramice obogaćene hidratantnim sastojcima, poput aloe vere ili kamilice, obezbeđuju dodatnu negu kože, čineći je mekom i glatkom. Delikatna pelenska regija sklona je suvoći, pa su pantenol i drugi hidratantni sastojci i više nego korisni u nezi te regije.

Antibakterijske vlažne maramice pružaju efikasnu zaštitu od bakterija i virusa, a namenjene su čišćenju različitih površina i predmeta. Ove maramice se zbog sastava ne smeju koristiti za čišćenje lica i pelenske regije.

Ekološke vlažne maramice su napravljene od biorazgradivih materijala, ali su podjednako efikasne u čišćenju kože. Ovu vrstu vlažnih maramica uglavnom biraju roditelji koji brinu o očuvanju životne sredine.

Prednosti i mane vlažnih maramica

Prednosti i mane zavise od toga koje maramice birate i u kojim ih sve situacijama koristite. Kvalitetne vlažne maramice su izuzetno praktične za održavanje higijene i negu bebine kože. Nasuprot tome, maramice lošeg kvaliteta, sa agresivnim sastojcima, mogu dovesti do iritacija. 

Vlažne maramice su sjajna opcija kada nemate pristup sapunu i vodi, npr. tokom putovanja ili boravka na otvorenom i na javnim mestima. Pogodne su za brzo uklanjanje nečistoće sa bebine kože, posebno kada nema pristupa lavabou. Nakon obroka ili igre u parku, vlažnom maramicom možete ukloniti ostatke hrane i očistiti bebine ruke i lice.

Zašto treba koristiti vlažne maramice nakon menjanja pelene? Urin i stolica mogu da oštete bebinu kožu, posebno ako im je izložena duže vreme. Brisanje kože vlažnom maramicom nakon menjanja pelena pomaže u održavanju higijene i sprečava iritacije i pelenski osip

Pa ipak, maramice ne mogu u potpunosti da zamene klasično održavanje higijene vodom i sapunom. Važno je koristiti ih umereno i u skladu sa potrebama i okolnostima.

Vlažne maramice za odrasle nisu dobar izbor za čišćenje bebine kože. Dečija koža je osetljivija i zahteva blage proizvode specijalne formulacije. Vlažne maramice za odrasle nekad sadrže sastojke koji su iritantni za bebinu kožu ili izazivaju alergijske reakcije. Alkohol isušuje i iritira osetljivu kožu beba, pa treba izbegavati vlažne maramice koje ga sadrže.

Koje pakovanje je najpraktičnije?

Ako redovno koristite vlažne maramice za decu, isplativije je da kupite veće pakovanje, kako biste imali dovoljno zaliha i izbegli čest odlazak po nove.

Velika pakovanja vlažnih maramica imaju nižu cenu po komadu u poređenju sa manjim pakovanjima i pružaju vam priliku da uštedite. S druge strane, mala pakovanja su lagana, praktična za nošenje u torbi i idealna za korišćenje van kuće.

Po čemu su dermatološki testirane maramice bolji izbor od onih koje to nisu? Dermatološki testirane maramice su prošle rigorozna testiranja kako bi se osiguralo da su bezbedne za kožu. Formulisane su tako da je smanjen rizik od iritacija i drugih problema s kožom.

Kvalitetne, a pristupačne vlažne maramice različitih brendova, kao i ostale proizvode za negu i higijenu najmlađih poručite preko BENU online shopa.

 

Nazad na vrh stranice

Kontakt formular