Korpa

Korpa je prazna. Ubacite proizvode koji su Vam potrebni.

Kašice za bebe i decu, proizvodi na popustu

Kašice za bebe su prvi čvršći obrok koji beba uzima i treba da obezbede hranljive materije potrebne za bebin rast i razvoj. Za više informacija, kliknite ovde.

Pitajte BENU savetnika

Ponedeljak - petak, 09:00 - 17:00


_label_param_filter_active:

Kada početi sa kašicama?

U zavisnosti od brojnih faktora, uvođenje kašice preporučiće pedijatar. Obično to bude u uzrastu 4-6 meseci, kada je beba dovoljno zrela da može da žvaće gušću hranu i svari složene ugljene hidrate koji se nalaze u kašici.

Vrste kašica

Kašice za bebe se mogu podeliti u dve osnovne grupe: one koje sadrže samo jednu vrstu voća, povrća ili žitarica i one koje sadrže njihovu kombinaciju.

Monokašice se obično daju kao prvi obrok bebi. Beba tako upoznaje nove ukuse i teksture. Miks kašice sadrže više sastojaka, bogatije su  hranljivim materijama, a daju se kasnije, kada beba već ima razvijeniji ukus.

Kako odabrati kašicu za bebu?

Prilikom odabira kašica za bebu, treba obratiti pažnju na sledeće:

  • Rok upotrebe - bebi dajte isključivo kašicu čiji je rok trajanja važeći.
  • Sastav kašice - kašice treba da budu bez dodatog šećera, soli i konzervansa, od strogo kontrolisanih sirovina.
  • Cena - cene kašica variraju, pa treba pronaći one koje su u skladu sa budžetom.

Kako pripremiti kašicu za bebu?

Industrijski proizvedene kašice mogu biti u obliku praška ili već pripremljene i spremne za upotrebu. Praškaste se mešaju sa mlekom ili vodom, a one u teglici je potrebno samo podgrejati. Domaće kašice se pripremaju od svežih ili smrznutih namirnica.
Kada beba počne da jede kašice, važno je obratiti pažnju na eventualne reakcije. Ako ima osip ili svarb nakon obroka, moguće je da je alergična na neki od sastojaka. Ukoliko primetite bilo kakve promene u vezi sa stolicom, digestivne smetnje ili druge tegobe, obratite se pedijatru.

Kašice za svoju bebu poručite preko sajta benu.rs.

 

Nazad na vrh stranice

Kontakt formular