Korpa

Korpa je prazna. Ubacite proizvode koji su Vam potrebni.

Merač pritiska za nadlakticu BU 510 Medisana

Dodaj u omiljene proizvode.

Na stanju Rezerviši sa stanja 20 apoteka

Cena za online kupovinu/rezervaciju

6 840,00 RSD

kom

Merač pritiska za nadlakticu BU 510 Medisana

Opis proizvoda

Merač pritiska BU510 za nadlakticu je aparat za precizno merenje krvnog pritiska na nadlaktici, pouzdano merenje i prikaz aritmije, sistolnog i dijastolnog pritiska, pulsa, datuma i vremena, 2X90 memorija. Poseduje manžetnu (obim nadlaktice 22 – 36 cm).

Doziranje i način primene

Za obavljanje pouzdanog merenja: 1. Izbegavajte aktivnosti, jelo i pušenje neposredno pre merenja. 2. Sedite najmanje 5 minuta pre merenja i opustite se. 3. Uvek vršite merenje na istoj ruci (obično leva ruka). Preporučuje se da lekar izvrši merenje na obe ruke prilikom prve posete pacijenta da bi odredio na kojoj ruci treba meriti u buduće. Treba meriti na ruci sa višim pritiskom. 4. Skinite delove odeće i sat npr, tako da Vam nadlaktica bude slobodna. Kako biste izbegli stezanje, rukavi odeće ne bi trebalo da budu zarolani – ne ometaju funkcionisanje manžetne ukoliko su ispravljeni. 5. Uvek proverite da li koristite ispravnu veličinu manžetne (prikazano na manžetni). Dobro zategnite manžetnu, ali ne previše stegnuto. Proverite da li je manžetna 2 cm iznad lakta. Oznaka arterije na manžetni (3 cm duga traka) mora da leži preko arterije koja se spušta sa unutrašnje strane ruke. Poduprite ruku tako da bude opuštena. Proverite da li je manžetna u istoj ravni sa srcem. 6. Pritisnite uključi/isključi dugme 1 kako biste počeli merenje. 7. Manžetna će se sada automatski pumpati. Opustite se, nemojte se pomerati i napinjati mišiće ruke dok se na displeju ne očitaju rezultati merenja. Dišite normalno i ne pričajte. 8. Kada je dostignut odgovarajući pritisak, pumpanje će prestati i pritisak će postepeno opadati. Ukoliko nije dosegnut potreban pritisak, aparat će automatski dopumpati još vazduha u manžetnu. 9.Kada je merenje završeno, skinite manžetnu. 10.Isključite uređaj.

Sastav

Jedan merač pritiska u pakovanju. Napravljen je od plastike.

Dodatne informacije

Proizvođač: Medisana Ag Nemacka
Brend: Medisana
Karakteristike: Merač pritiska BU510 za nadlakticu je aparat za precizno merenje krvnog pritiska, kao i merenja i prikaz aritmija.
Osobine artikla: Pouzdano merenje i prikaz aritmije

Recenzije Merač pritiska za nadlakticu BU 510 Medisana

Budite prvi koji će napisati recenziju/komentar za ovaj proizvod.

Napišite novu recenziju

1-5

1 2 3 4 5
*Operator zadržava pravo da ukloni neprimerene komentare

Pitajte BENU savetnika

Ponedeljak - petak, 09:00 - 17:00


Pronađite najbližu BENU apoteku

445 apoteke
širom Srbije

Kontakt formular