Korpa

Korpa je prazna. Ubacite proizvode koji su Vam potrebni.

Digitalni merači pritiska

Pri kupovini aparata za pritisak, treba obratiti pažnju na sledeće:

  • Tip aparata: ručni ili digitalni. Digitalni merači pritiska sami pumpaju manžetnu i očitavaju rezultat, što ih čini jednostavnim za upotrebu, čak i za osobe sa slabijim vidom.
  • Preciznost: aparat za pritisak treba da bude dovoljno precizan kako bi rezultati bili tačni.
  • Lakoća upotrebe: merač pritiska treba da bude jednostavan za upotrebu.
  • Dodatne funkcionalnosti: neki aparati za pritisak imaju dodatne funkcije, kao što je memorija za čuvanje rezultata merenja ili detekcija srčanih aritmija. Ovo je posebno važno za ljude sa kardiovaskularnim bolestima. 
Za više informacija, kliknite ovde.

Pitajte BENU savetnika

Ponedeljak - petak, 09:00 - 17:00


Online

Kako čuvati aparat za pritisak i voditi evidenciju o merenju?

Aparat za pritisak treba čuvati na suvom i hladnom mestu. Ne treba ga izlagati visokim temperaturama ni vlazi. Manžetnu je potrebno redovno čistiti i zameniti na svake 3 godine.

Rezultate merenja krvnog pritiska treba zapisati u dnevnik. Zabeležite datum i vreme svakog merenja, kao i druge relevantne podatke, npr. aktivnost neposredno pre merenja.

Vođenje evidencije je važno iz nekoliko razloga. To vam pomaže da utvrdite da li je krvni pritisak pod kontrolom ili ne, kao i da identifikujete faktore koji utiču na rezultat. Na primer, možda ćete primetiti da vam je pritisak viši ujutro ili uveče ili nakon što ste pojeli slano ili masno jelo. 

Na osnovu dnevnika, lekar će moći da vam da adekvatne savete i terapiju. Osim toga, vođenje evidencije motivisaće vas da živite zdravije. Ako vidite da vam je krvni pritisak niži nakon što ste izgubili na težini ili počeli da vežbate, biće to motiv više da nastavite sa zdravim navikama.

Dnevnik krvnog pritiska možete voditi u svesci ili na računaru. Postoje i aplikacije za pametne telefone namenjene praćenju rezultata merenja. Ako imate bilo kakva pitanja ili nedoumice u vezi sa rezultatima, obratite se svom lekaru.

Nazad na vrh stranice

Kontakt formular