Korpa

Korpa je prazna. Ubacite proizvode koji su Vam potrebni.

Mlečne formule za bebe, Aptamil Pronutra

Kao izvor proteina, ugljenih hidrata, masti, vitamina, minerala i drugih esencijalnih hranljivih supstanci, mlečne formule za bebe  obezbeđuju ono što je bebama potrebno za optimalan rast i razvoj. Za više informacija, kliknite ovde.

Pitajte BENU savetnika

Ponedeljak - petak, 09:00 - 17:00


Filter

Akcija

  • Proizvodi na popustu

Brend

Recenzije

Obriši sve filtere

_label_param_filter_active:

Mlečna formula je glavni izvor nutrijenata za bebe koje iz bilo kog razloga ne piju majčino mleko ili ga uzimaju u nedovoljnoj količini.

Kada se koristi mlečna formula?

Mlečna formula se najčešće koristi kad majka ne može ili ne želi da doji. U takvim slučajevima, mlečna formula predstavlja sigurnu alternativu majčinom mleku.

Kod prevremeno rođenih beba koje prve nedelje ili mesece provode odvojene od majki, koriste se posebne mlečne formule čiji sastav je takav da zadovoljava specifične potrebe prevremeno rođenih mališana, npr. Aptamil Premature.

Koja je najbolja mlečna formula za bebe?

Ne postoji univerzalni odgovor na ovo pitanje. Izbor formule zavisi od starosti bebe, njenog zdravstvenog stanja, kao i individualnih specifičnosti. Mlečne formule se razlikuju po sastavu nutrijenata, obliku (prah, tečnost), dodatku probiotika i prebiotika, kao i prisustvu ili odsustvu dodatnih komponenti, kao što su nezasićene masne kiseline DHA i ARA. 

Bebe sa alergijom ili intolerancijom zahtevaju namenske formule koje će ublažiti ili eliminisati postojeće simptome. Aptamil Lactose Free (LF) je početna formula za odojčad sa intolerancijom na laktozu

Određene formule, kao što je Novalac IT, namenjene su bebama koje imaju otežano pražnjenje creva i opstipaciju. Za bebe koje imaju dijareju, preporučuju se formule sa visokim procentom vlakana i sniženim sadržajem laktoze i masti - Humana HN Expert.

Bebama koje bljuckaju i sklone su vraćanju želudačnog sadržaja, namenjene su formule sa skrobom i većom količinom kazeina, kao što je Humana AR Expert.

Bebama koje imaju izražene grčeve posebno prijaju formule sa smanjenom količinom laktoze, npr. Novalac AC.

Aptamil Cesar Biotik je namenjen bebama koje su rođene carskim rezom.

Pre kupovine mlečne formule za dete, uvek je najbolje konsultovati se sa pedijatrom. On će proceniti bebine potrebe i preporučiti formulu koja je najpogodnija za njen razvoj.

Na šta još treba obratiti pažnju? 

Pri pripremi mlečne formule za bebu, važno je pažljivo pratiti uputstvo za pripremu. Higijena je od presudnog značaja da bi se izbegle bakterijske infekcije i drugi zdravstveni problemi. Pošto njihov imuni sistem još nije potpuno razvijen, bebe su podložnije infekcijama od odraslih. 

Pre pripremanja formule, ruke treba dobro oprati toplom vodom i sapunom, a sve predmete koji dolaze u kontakt sa formulom treba sterilisati. Za pripremu formule treba koristiti samo prokuvanu vodu koja je ohlađena do propisane temperature. Formula se priprema samo za jedan obrok, a ostatke ne treba čuvati.

Nepravilno skladištenje ili pripremanje mlečne formule utiče na njenu hranljivu vrednost, a izlaganje formule vazduhu ili visokim temperaturama može razgraditi vitamine i druge nutrijente.  

Nazad na vrh stranice

Kontakt formular